Terug

Gewrichtsklachten

Hoi allemaal,

Sinds ongeveer 8 jaar heb ik SLE. De laatste tijd heb ik weer erg veel last van mijn gewrichten. Eigenlijk heb ik daar alleen geen last van als ik prednison gebruik maar dat heb ik pas geleden helemaal afgebouwd tot 0. Daar ben ik echt blij mee maar het resultaat is nu opgezwollen, pijnlijke, stijve voeten, enkels, knieŽn, ellebogen en vingers. Ik gebruik momenteel Naproxen en Plaquenil. Wat voor medicijnen gebruiken jullie om de gewrichtsklachten te verminderen en heb je verder nog tips voor mij tegen de pijn? Alvast superbedankt!

Liefs, Zara

O_Ma_Ria
gebruiker 30-04-2011
Hallo Zara, Ik gebruik op het moment dezelfde medicijnen als jij.Prednison heb ik nooit willen gebruiken. Daarvan had ik de effecten van het medicijn al bij mijn oudere zus gezien.Maar op het moment heb ik ook zoveel klachten aan mijn gewrichten en spieren. Zelf wijt ik het aan de temperatuur en het weer buiten.Ik neem als de pijn te erg word 2 paracetamol erbij.Soms wel 6st. per dag.Ook gemerkt dat 1 glaasje rode wijn ook de pijn wegneemt.Zara sterkte en succes!
ardia
gebruiker 02-05-2011
Hoi,
Momenteel doet mijn hele lijf pijn van top tot teen.Ik probeer me iedere dag te bewegen om toch de spOoieren en gewrichten in beweging te houden.Ook helpt een douche met afwisselen van warm en koud water.
Het is heel vervelend als je zo een pijn hebt en dat niks afdoende is.
Het beperkt je in je handelen. Ik denk ook dat het met het weer te maken heeft, want ik heb nog nooit zo een pijn gehad.
Groetjes, diana
caryn
gebruiker 16-05-2011
Ik ben net helemaal gestopt met de prednison en ik start nu op met plaquenil en naproxen. Ik ben erg benieuwd of het werkt. De prednison werkte aardig goed maar dat kun je dus niet lang gebruiken helaas.
Voor de prednison bestond mijn cocktailtje uit naproxen, diazepam, paracetamol, omeprazol en acenocoumarol. Daarna werd de naproxen vervangen door amiltriptilyne (wat bij mij niet hielp) en toen maar weer terug naar de naproxen. Maar 6 paracetamolletjes is mij niet vreemd!